Баскетбол. Штрафний кидок

 Бажаю здоров'я!

Тема: Спортивні ігри. Баскетбол

Завдання: Вивчення техніки штрафного кидка

В.п. стійка ноги нарізно, руки до колін
- розмінаємо коліна

В.п. стійка ноги нарізно, руки на поясі
1 - на носки
2 - в.п.

В.п. стійка ноги нарізно
розминаємо гомілкостоп

В.п. стійка ноги нарізно
1 - присід, руки вперед
2 - в.п.

В.п. стійка ноги нарізно
1-10 стрибки ліва нога
11-20 права нога
21-30 стрибки на двох ногах

В.п. - випад
1- 4 випад права нога
5-8  випад ліва нога

В.п. схресна стійка
1 - ліву ногу всторону, випад
2 - в.п.

В.п. схресна стійка
та сама вправа, але для правої ноги

В.п. стійка ноги нарізно
1 - піднімаємось на сходинку (або на якийсь стійкий, зручний предмет)
2 - в.п.

Кидок м'яча в корзину

Без результативних кидків не можна перемогти навіть слабку команду суперників. Це говорить про те, що вдосконаленню кидків м'яча в кільце слід приділяти багато часу і уваги. 

Необхідно знати наступне:

1.  М'яч вважається закинутий, якщо він пройшов в кільце зверху (діаметр кільця 45 см, діаметр м'яча 24—25 см). З цього виходить, що траєкторія польоту м'яча має бути достатньо високою: вірніше, м'яч повинен «заглянути» в кільце зверху. Проте при надмірно високій траєкторії вірогідність попадання зменшується, оскільки збільшується шлях польоту м'яча і одночасно збільшується площа розсіювання.



2.   Кожен кидок в корзину має бути прицільним, тобто виконувати кидок треба не просто у напрямок корзини, а в конкретну точку, умовну мішень. Попадання в цю точку-мішень забезпечує попадання м'яча в корзину. Такою мішенню є найближча точка на дужці корзини: в момент кидка погляд має бути направлений в цю точку, а м'яч повинен впасти на неї зверху.
3.  Встановлено, що при кидках збоку від корзини вірогідність попадань вища, якщо м'яч кинутий з віддзеркаленням від щита. Визначені також точки на щиті, відбиваючись від яких, м'яч найчастіше падає в корзину. Так, стоячи під кутом 45° до щита, м'яч треба кидати у верхній ближній куточок намальованого на щиті прямокутника. Основні  види  траєкторій  і   площина кільця, закрита для доступа м'яча при цих траєкторіях (заштриховано) Його розміри: 59 см завширшки, 45 см у висоту (див. мал.76). Під час кидка направляйте погляд на цю точку щита. Прицільна точка може зміщуватися як убік, так і по висоті, що залежить від швидкості польоту м'яча і від кута його польоту по відношенню до щита (від кута атаки). Все це треба враховувати, особливо при кидках в русі (використання щита при  кидках   в кільце.  


https://www.youtube.com/watch?v=LVyEMNd12G0

Домашнє завдання: Техніка штрафного кидка 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Баскетбол. Дії гравців в захисті

Правила гри в баскетболі

Фізична культура в домашніх умовах